top of page

АНЕМОСТАТИ

Таванската решетка со неподвижни перки се користи за снабдување на воздухот, во системите за вентилација, климатизација или греење. Се поставува на тавани или висечки тавани, во средни и големи простории (работилници, ресторани, конференциски сали и сл.) каде има голем број луѓе. Обликот на решетката овозможува лесна инсталација, како и голем капацитет за циркулација на воздухот без бучава и турбуленции. 

bottom of page