top of page

ФЛЕКСИБИЛНИ ЦРЕВА

МЕКО ЦРЕВО

Флексибилните канали се тип на канална цевка што лесно може да се свитка во различни агли. Овој производ е направен од флексибилни материјали како полиуретан (PU) и ПВЦ, често со челична спирална жица за да се обезбеди уште поголема флексибилност.
Користењето на овој вид канали е најдобро во незгодни простори каде што не е можно само да се инсталираат крути канали.

ПОЛУКРУТО ЦРЕВО

Тоа е алтернатива на цврстиот канал кој традиционално се користи за движење на воздухот низ просторијата. Полукрутото црево користи радијален пристап, кој овозможува помал дијаметар на каналот, многу полесно да се смести во тесни простори, поради флексибилноста.

bottom of page