top of page
metallic-ventilation-system.jpg

ТУРБО ВЕНТИЛАТОРИ

Турбо вентилаторот е специфичен тип на кровен вентилатор што ја користи силата на надворешниот воздух, за да создаде проток на воздух. Турбо вентилаторите се составени во облик на купола што се ротира хоризонтално. Бидејќи нема мотор, ножевите се придвижуваат со надворешен површински воздух и со воздух што се крева низ турбината од таванот. Сопственикот не треба да се грижи за 'рѓата, бидејќи турбо вентилаторите обично се направени од галванизиран челик или алуминиум. Достапни во сите бои за да помогнат во минимизирање на визуелното влијание врз естетскиот изглед на објектот. Турбо вентилаторите се познати како пасивен систем за вентилација, што значи дека тие се движат со помош било какво движење на воздух: ветер, топпл воздух, промаја итн. и не бараат дополнителна електрична енергија. Турбо вентилаторите се исто така помалку бучни од повеќето други видови вентилатори.

20181227_114911.jpg
black-whirlybird all.png

ДОСТАПНО ВО СИТЕ БОИ ПО RAL КАРТА

20211201_145637.jpg
bottom of page